Expositie bij WZC Theresia

Op 7 januari heb ik de expositie ingericht bij WZC Theresia in Vught.

Twee kunstenaars, twee exposities op twee locaties
Vanaf 8 januari kun je het werk van twee kunstcollega’s bekijken op twee locaties van Vughterstede. Helma Broekhof heeft haar bijzondere stillevens opgehangen bij Huize Elisabeth, het abstracte werk van Joke Postma hangt bij Wzc Theresia.

Helma Broekhof

Kunst is volgens Helma interactie, niet alleen tussen de het werk en de maker, maar ook tussen het werk en de toeschouwer.
De interesse in schilderen en beeldhouwen is al op jonge leeftijd begonnen. In de jaren 70 heeft Helma de opleiding aan de Vrije Akademie te Rotterdam gevolgd, met specialisatie schilderkunst. In 2009 heeft zij de opleiding klassieke beeldhouwkunst aan de kunstakademie in België afgerond.
Haar kunst is steeds in beweging. Door een zoektocht aan te gaan binnen het experiment en het zoeken naar uitdagingen openen zich nieuwe wegen en andere invalshoeken.

Joke Postma

Joke werkt graag in series. De aanleiding voor haar werk vindt zij altijd in de natuur, waar zij graag foto’s maakt die zij gebruikt als aanleiding voor haar werk.
In 2003 heeft Joke de vijfjarige opleiding aan De Nieuwe Akademie Utrecht afgerond.
Zij werkt graag abstract en onderzoekend. De manier van schilderen beweegt zich tussen geheel abstract en geabstraheerde werkelijkheid. Het is belangrijk voor haar om op een bepaalde manier naar de natuur te kijken, in het kleine het grote en monumentale te herkennen en daar vorm aan te geven.

Exposities, van 8 januari t/m 2 maart, dagelijks te bezoeken
Helma Broekhof | Huize Elisabeth, Sint Elisabethstraat 2
Joke Postma | Wzc Theresia, Molenrijnselaan 48

www.helmabroekhof.com  www.jokepostma.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *