Open Atelier Vught

Vanaf 2006 geef ik leiding aan het Open Atelier Vught.

Altijd al eens willen schilderen, maar je weet niet hoe je moet beginnen? Of schilder je al een tijdje zelf, maar heb je behoefte aan nieuwe ideeën? Dan ben je van harte uitgenodigd op ons gezellige en leerzame atelier. Op dit moment is het Open Atelier helemaal bezet. Er staan meerdere personen op de wachtlijst, het is op dit moment niet zinvol om je in te schrijven.

In maart 2019 bestond het Open Atelier Vught 12 1/2 jaar. Dat hebben we gevierd we met een mooie expositie in Huize Elisabeth.
Foto’s van de expositie en de opening.

Wat houdt dat in, een Open Atelier?

Bij het Open Atelier werkt iedereen voor zichzelf. Er is geen les waarin iedereen hetzelfde doet, maar je krijgt wel hulp bij het maken van jouw eigen werkstuk, en het ontdekken van je eigen ‘handschrift’. Er is regelmatig een open opdracht, waarmee je op je eigen manier aan de slag kunt. We tekenen en schilderen met verschillende materialen, en proberen op een vrije manier met allerlei materiaal om te gaan.

Het Open Atelier Vught is er voor beginners, maar zeker ook voor gevorderden. Ben je bijvoorbeeld bezig met een opleiding, of heb je een opleiding afgerond, maar kom je thuis niet echt toe aan zelf werken, zeker dan ben je welkom op het atelier. Kom gerust eerst een avond kennismaken met het Open Atelier.

Om het werk te verdiepen is er de werkbespreking. We kijken naar elkaars werk en geven commentaar op de dingen die er te zien zijn, b.v. compositie, kleurgebruik, licht/donker verhoudingen enz. Doe je mee met het Open Atelier, dan wordt er dus ook van jou inbreng verwacht. Door opbouwende kritiek op het werk, kun je van elkaar veel leren.

Praktische informatie:
Waar: DePetrus ateliers, De Heuvel 2, Vught
Tijd: van 19:00 uur tot 21:00 uur aan het werk, daarna ongeveer 20 minuten werkbespreking;
Kosten: per avond € 7,75. Je schrijft je in voor minimaal een heel blok: september – december of januari – mei. Het bedrag voor het hele blok kun je de eerste avond contant of per bank betalen.

Informatie en opgeven en advies over materiaal kun je mij mailen:  joke@jokepostma.nl

Zie voor data: agenda 2020-1

Foto’s op de blog van het Open Atelier Vught.