Mijn werk in series

Ik werk graag in series, met hetzelfde thema en onderwerp langere tijd aan de slag. Wat  ik in de ene serie ontdek, gebruik ik weer in de volgende serie. Het onderwerp is van mijn werk is natuur, het thema is b.v. abstract of realistisch, licht/donker of diepte op het platte vlak.

Landschap en bomen
Landschap en bomen, terug naar het begin? Bij het bekijken van ouder werk en het lezen van alle aantekeningen van de akademie, werd ik weer getrokken door de bomen en het landschap. Er is zoveel te zien in een landschap, maar ook dichterbij één boom bekijken geeft een spannend beeld. Terug bij af? Zeker niet, elke keer kijken wat er beter kan, hoe het anders en spannender kan. Op zoek naar nog meer eigenheid.
Lente
Lente 2020: corona dwingt ons om binnen te blijven. Een mooie gelegenheid om een nieuwe serie werk te maken, met natuurlijk altijd de natuur als onderwerp. Omdat het lente is dus een lichte serie met bloemen, groenten en fruit.
Natuur en abstract
Natuur/bloemen geabstraheerd. Losser geschilderd, maar wel herkenbaar.
Puur natuur
Van abstract naar realistisch. Bloemen als aanleiding, herkenbaar geschilderd.
Abstract en licht
Vanuit de serie abstracte natuur/bomen is deze serie lichte werken ontstaan. Meer geabstraheerd, beperkter in kleur.
Abstracte natuur/bomen
Deze serie is abstract, met als aanleiding bijzondere vormen en kleuren in bomen.
Diversen
Naar aanleiding van opdrachten, workshops of thema’s voor wedstrijden maak ik af en toe een uitstapje. Even geen natuur. BOE (Bosch Open Expo) was een wedstrijd in het kader van Jeroen Bosch. Het blauwe, gele en rode kleine werkje heb ik gemaakt voor de expositie 100 jaar de Stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *