Over mijn werk

De aanleiding voor mijn werk vind ik in de natuur en het landschap. Bijzondere vormen, kleuren en ritmes dagen mij uit om een werk op te zetten. Ik maak graag foto’s die ik gebruik voor mijn schilderwerken. Het beeld van het werk hoeft niet hetzelfde te zijn als het beeld wat er de aanleiding toe was.

Vanuit de opzet die door verfschetsen ontstaat, worden de vormen, kleuren, vlakken en lijnen opgezet en wordt er verder ‘gebouwd’ in lagen. Zo ontstaat een huid van verf en diepte in het beeld. Het schilderen staat in het werk voorop, het beeld krijgt vorm door de manier van schilderen.

Ik werk graag abstract of abstraheer de vormen. Mijn manier van schilderen beweegt zich tussen helemaal abstract en een geabstraheerde werkelijkheid.

Het is belangrijk voor mij om op een bepaalde manier naar de natuur te kijken, in het kleine het grote en monumentale te herkennen, en daar vorm aan te geven. Door te schilderen leerde ik anders kijken en waarnemen.

Bekijk mijn werk in series
Exposities

Joke Postma